DOBROTA NA BOŽIĆ

POLICAJCI VELIKOG SRCA Kad im je kradljivica ispričala svoju priču, donijeli su neočekivanu odluku

 Getty Images

Karabinijeri su i na Badnji dan, kao i obično, dohrlili na poziv, ovaj put trgovaca u velikoj robnoj kući na Apijevoj cesti, gdje su zaštitari ščepali kradljivicu. Ukrala je jedan pokrivač, jedan lonac i nekoliko čaša. Tek što su stigli i postavili prva pitanja, sve im je bilo jasno: ukrala je baš iz nevolje.

Šezdesetak joj je godina, nekažnjavana, živi s majkom od preko osamdeset u državnom stanu, od jedne socijalne mirovine: 600 eura mjesečno, oko 4700 kuna, taman toliko da sirotinja ne izdahne.

Shvativši bijedu, shvativši kćer koja je majci za Božić htjela priuštiti bar jednu toplu deku i čašu da nazdrave vodom, karabinijeri su se sjetili da smo na Božić svi bolji, pa su između sebe prikupili dvadesetak eura, koliko je zapala ukradena roba, te su sami platili, nagovorivši poslovođu da ne podnese prijavu. Žena se rasplakala, novinari se raspisali, šteta što je Božić samo jednom u godini i što je čak i tada pomoć sirotinji toliko čudesna da o njoj pišu i novine u dan kada, eto, ne doliči raspaliti Kim Kardashian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:46