NOVI ZELAND

POLICIJA JE OBJAVILA IME PRVE ŽRTVE ERUPCIJE VULKANA NA BIJELOM OTOKU Nastavlja se potraga za tijelima ostalih osoba koje su ondje nestale

 Jorge Silva / REUTERS

Policija je objavila ime prve žrtve erupcije vulkana na Bijelom otoku, a potraga za tijelima ostalih osoba koje su ondje nestale u ponedjeljak nastavlja se.

Pronađeno je tijelo dvadesetjednogodišnje Eve Browitt, Australke iz Melbournea koja je turistički boravila na otoku s obitelji.

Njezini otac Paul i sestra Stephani hospitalizirani su i liječe ih od teških ozljeda.

Dosad je potvrđeno 15 poginulih, a dvadeset ih je na odjelu intenzivne skrbi gdje su zbrinuti zbog teških opeklina.

U petak su tijela šest poginulih prevezena s otoka nakon visokorizične operacije spasilaca.

Novozelandski policijski i vojni ronioci u subotu su u kontaminiranim vodama Bijelog otoka nastavili potragu za nestalima.

Okolnosti potrage nisu optimalne, s obzirom na vrlo slabu vidljivost na nekim mjestima. Ronioci kažu da je more na obalu izbacilo puno mrtvih riba i jegulja.

Policija analizira sve informacije i procjenjuje moguće sljedeće korake, a Nacionalni sustav za procjenu geološke opasnosti Geonet navodi da se mogućnost još jedne erupcije na Bijelom otoku u subotu lagano smanjila te da preostaje oko 35 do 50 posto izgleda za novu erupciju u sljedeća 24 sata.

Među 47 ljudi koji su se u trenutku erupcije vulkana zatekli na otoku bilo je australskih, američkih, njemačkih, kineskih, britanskih i malezijskih turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2021 11:01