PUTOVALI U RH?

Policija kod Mostara uhitila migrante koji su prijetili nožem i oštetili vlak

Dvojica Pakistanaca su putujući u vlaku pravili probleme zbog čega su ih opomenuli zaposlenici željeznica Federacije BiH
Ilustracija/Policija u BiH
 Samir Jordamovic

Policija u Mostaru uhitila je u nedjelju navečer dvojicu migranata koji su nožem prijetili djelatnicima Željeznica Federacije BiH te se sumnja da su oštetili vlak koji vozi na liniji između Sarajeva i Mostara.

Dvojica Pakistanaca su putujući u vlaku pravili probleme zbog čega su ih opomenuli zaposlenici željeznica Federacije BiH. Tada je jedan od ilegalnih migranata, prema policijskome priopćenju, zaprijetio nožem, zbog čega je nedaleko Mostara intervenirala zaštitarska služba. Pakistanci su morali napustiti vlak na postaji u Novoj Drežnici.

Nakon toga su njih dvojica kamenjem gađali vlak u pokretu, razbili četiri vjetrobranska stakla te se dali u bijeg. Potom je započela potraga za nasilnicima, a policiji je sinoć prijavljeno kako su viđeni u selu Vrdima, nakon čega su ih pripadnici policije uhitili.

Utvrđeno je kako se radi o osobama inicijala S.R.N.H. (1999.) i S.W.H.A. (1995.) iz Pakistana, te da odgovaraju opisu osoba koje su prijetile zaposlenicima Željeznica Federacije BiH i kamenjem oštetile vlak. Migranti su najvjerojatnije putovali prema jugu BiH kako bi ilegalno pokušali prijeći u Hrvatsku i nastavili dalje prema zemljama Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 20:14