KRVAVI OBRAČUN

POLICIJA METKOM U GLAVU UBILA MISS TURIZMA Mlada ljepotica najnovija žrtva prosvjeda

 YouTube

VALENCIA - Bivša miss turizma Venezuele, Genesis Carmona (22), peta je i najnovija žrtva prosvjeda u toj državi, dok vođa oporbe Leopoldo Lopez iz zatvora poziva svoje sljedbenike da se nastave boriti za odlazak socijalističke vlade.

U Venezueli napetost raste od utorka, kada se Lopez (42), ekonomist s harvardskom diplomom, predao vojnim snagama nakon tri tjedna prosvjeda protiv Vlade predsjednika Nicolasa Madura.

ELIMINACIJA PROTIVNIKA Predsjednik Venezuele Maduro naredio uhićenje oporbenog vođe

U prosvjedima u glavnom gradu Valenciji u utorak, mladu manekenku i studenticu Carmonu snage sigurnosti ustrijelile su u glavu. Preminula je u bolnici kasnije isti dan.

- Do kada ćemo živjeti ovako? Koliko dugo ćemo trpjeti ovakav pritisak, dok nas oni ubijaju, rekao je rođak preminule koji je želio ostati anoniman.

- Bila je samo još jedan semestar daleko od diplome, rekao je.

Carmona je već peta žrtva prosvjeda, nakon što je troje ljudi ustrijeljeno u Caracasu prije tjedan dana, a četvrti prosvjednik poginuo je u naletu atuomobila u prosvjedima u Carupanu. Brojni drugi su uhićeni ili ozlijeđeni.

Predsjednik Maduro prosvjednike naziva ‘fašističkim grupama, čiji je šef iza rešetaka.’

- Ne igram se s demokracijom, rekao je Maduro.

- Ne prihvaćam njihov izazov narodu Venezuele i našem Ustavu, izjavio je.

MADURO DOBIO POSEBNE OVLASTI 'DA SPASI VENEZUELU' Narednih 12 mjeseci vladat će dekretima!

Američki predsjednik Barack Obama kritizirao je Madurovu administraciju zbog uhićenja prosvjednika, i pozvao ga da se usredotoči na ‘legitimne primjedbe’ njegovog naroda.

Oporbeni čelnik Lopez i dalje poziva svoje sljedbenike da se bore za Madurov odlazak.

- Danas, više nego ikad, naš cilj mora biti odlazak ove Vlade, rekao je u snimci koju je snimio za slučaj da završi u zatvoru.

- Moramo se boriti. I ja ću to činiti.

Maduro je prošle godine izabran uz malu prednost u glasovima nakon smrti Huga Chaveza. Danas tvrdi kako su Lopez i drugi prosvjednici u sprezi s vladom SAD-a i kako pokušavaju izvesti državni udar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:06