POTRAGA U AUSTRALIJI

Policija na nogama, traže curicu (4): Na kampiranju nestala iz šatora, nema ni vreće za spavanje

Traže ju helikopteri i drnovoi, a majka je uputila apel preko Facebooka. Policija obećava da će prevrnuti svaki kamen u potrazi za Cleo
Potraga u Australiji
 Policija Zapadne Australije

Već treći dan traje potraga za djevojčicom Cleo Smith (4), koja nestala tijekom noći iz šatora u kojemu je kampirala s obitelji u Zapadnoj Australiji. Zadnji put je viđena oko 1.30 sati poslije ponoći u subotu po lokalnom vremenu.

- Policija je jako zabrinuta za sigurnost Cleo Smith. Angažirali smo brojne resurse, uključujući detektive iz Odjela za ubojstva, kao i forenzičare i lokalne istražitelje, izvijestila je policija Zapadne Australije.

Cleo je u trenutku nestanka iz kampa Blowholes u Macleodu nosila jednodijelnu ružičastu pidžamu s plavo-žutim uzorkom. Zadnji put je viđena kako spava u crveno-sivoj vreći za spavanje.

Naselje Macleod smješteno je između mora i jezera Macleod, oko 30 milja sjeverno od grada Carnarvona. Obitelj živi u Carnarvonu, a područje Macleoda im je dobro poznato s obzirom na to da često tamo kampiraju. Policija je u ponedjeljak pretresala kuće uzduž obale u potrazi za malenom Cleo. Zamolili su sve koji su u to vrijeme bili u blizini kampa da se jave policiji. Majka nestale djevojčice, Ellie Smith, uputila je emotivni apel preko Facebooka.

image
Kamp Blowholes
Policija Zapadne Australije

- Prije više od 24 sata zadnji put sam vidjela sjaj u očima moje djevojčice. Molim Vas, pomozite mi da ju pronađem. Ako čujete ili vidite nešto, molim vas javite se policiji, napisala je.

- Zadnji put smo ju vidjeli u 1:30 po noći i kada sam se probudila u 6 sati ujutro nje više nije bilo. To je jako, jako neobično za Cleo, napisala je.

Policijski inspektor Jon Munday poručio je da policija daje sve od sebe u potrazi za curicom, ali nije želio otkriti previše detalja otkrivenih tijekom istrage.

- Vreća za spavanje je nestala, ali ne mogu vam otkriti više od toga, rekao je Munday.

image
Cleo Smith
Policija Zapadne Australije

Prema najnovijim informacijama, biološki tac djevojčice proveo je tri sata u policiji na ispitivanju. Kako javljaju australski mediji, Daniel Staines dao je izjavu policiji u postaji Mandurah, 1000 kilometara južnije od lokacije na kojoj je Cleo zadnji put viđena.

U policiji se pojavio dobrovoljno u pratnji roditelja. Zasad nema naznaka da bi mogao biti umiješan u nestanak kćeri.

Policija je objavila fotografije kampa iz kojega je nestala malena Cleo. Kamp u blizini pješčane plaže popularan je među mještanima Carnarvona. Osim pješčanih plaža, grmlja i pokoje kuće, područje je uglavnom pusto. U pustom krajoliku ističe se jedino predivna pješčana plaža. Područje je poznato po moćnim, visokim valovima koji se iznenada pojavljuju. Mogu biti i do 10 puta veći od vala koji je prethodio, a pojavljuju se neočekivano i bez upozorenja. Mogu biti itekako smrtonosni.

U potrazi za nestalom curicom uključene su dodatne policijske snage iz drugih postaja, dronovi i helikopter. Policija nije isključila nijedan razlog nestanka, a intenzivno je istražuje mogućnost da je oteta. Ne isključuje se ni mogućnost da je Cleo odlutala i izgubila se.

image
Pidžama u kojoj je spavala
Policija Zapadne Australije
image
Vreća za spavanje koja je nestala
Usher Susan [pd82522]

Inspektor Munday izjavio je kako je uvjeren da su spasilački timovi obišli i pregledali područje koje je Cleo realno mogla prehodati sama.

I dalje se nada da će djevojčica biti pronađena živa, dodajući da su blagi vremenski uvjeti pogodni za preživljavanje, s obzirom na to da temperature zadnjih dana nisu prelazile 24°C stupnja, a najniže su iznosile 15 Celzijevaca.

- Prevrnut ćemo svaki kamen dok ne riješimo misterij nestanka, rekao je.

Odbio je komentirati izvješća da se oko 3 sata u noći čuo automobil u području kampa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:50