NOVI DETALJI

POLICIJA NA TRAGU ATENTATORIMA OLIVERA IVANOVIĆA? 'Identificirali smo vlasnika zapaljenog automobila kojim su pobjegli ubojice'

 
Zgrada ispred koje je izvršen atentat na Olivera Ivanovića
 Profimedia

Kosovska policija izvijestila je da je došla do nekih novih informacija vezano za jučerašnje ubojstvo političara Olivera Ivanovića, koje je diglo na noge srpski državni vrh, pišu srpski mediji.

Tijekom dosadašnje istrage identificiran je vlasnik zapaljenog automobila tipa Opel Astra, koji se dovodi u vezu sa atentatom. Navodno su napadači, nakon što su upucali Ivanovića, pobjegli Opel Astrom koju su naknadno zapalili.

Do informacija su došli nakon razgovora sa nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobivenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, emailova i zapisa sa društvenih mreža.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i provode pod nadležnošću Osnovnog tužiteljstva u Mitrovici.

Kosovska policija i dalje sve građane poziva na siradnju i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji. Inače, nagrada za informacije koje bi dovele do počinitelja iznosi 10.000 eura.

Ivanović, čelnik Građanske inicijative 'Sloboda, demokratija, pravda', ubijen je jučer ujutro na ulazu zgrade, gde se nalazi sjedište njegove stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Zasad nepoznata osoba usmrtila je Ivanovića sa šest metaka iz vatrenog oružja, a sumnja se da je oružje imalo prigušivač.

- Analiziramo sve do sada prikupljenih dokaza. Posebno se analizira i ocjenjuje video snimka sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mjesta atentata i drugi materijalni dokazi, navodi se u priopćenju Kosovske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:20