POKRENULI POTRAGU

Policija na tragu konačnog rješenja misterija: Znaju gdje je tijelo Maddie McCann?

Detektivi su otkrili nešto što bi moglo dokazati da je osumnjičeni Christian Bruckner odgovoran za njezin nestanak
 Profimedia

Portugalska je policija navodno pokrenula potragu za tijelom djevojčice Madeleine McCann u bunarima u mjestu Algarve, javlja The Sun.

image
Maddie McCann
Handout/METROPOLITAN POLICE/AFP

Potraga je pokrenuta u mjestu Vila do Bispo, kratkom vožnjom udaljenom mjestu od ljetovališta Praia da Luz gdje je britanska djevojčica nestala 2007. godine. Imala je tri godine.

Portugalska televizija je izvijestila da su detektivi otkrili nešto što bi moglo dokazati da je osumnjičeni Christian Bruckner odgovoran za njezin nestanak.

image
Christian B.
ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE/AFP

Pozvani su i vatrogasci da pomognu u potrazi.

Tog 43-godišnjeg Nijemca se povezuje i sa slučajem nestanka još jedne osobe u odmaralištu u Algarveu. On je uhićen 2017. godine zbog sumnje da se pokazivao djeci na igralištu nedaleko od ljetovališta na kojem je Maddie nestala. Tada je bio u bijegu od njemačkih vlasti.

Službene potvrde portugalske policije o pretrazi bunara za tijelom djevojčice još uvijek nema, piše The Sun.

image
Kuća u Portugalu iz koje je djevojčica nestala
Carlos Costa/AFP

Kuća u Algarveu u kojoj je osumnjičenik živio nalazi se samo 25 minuta šetnje od hotela iz kojega je nestala Madeleine. Nalazi se na imanju s nekoliko napuštenih bunara i praznih ledina. Britanska policija pretražila je imanje 2012. godine, a njemačka policija jučer je objavila fotografije kuće s ciljem pronalazaka novih svjedoka.

Braunschweiger Zeitung je otkrio da je Bruckner punih 12 godina živio u Portugalu i bavio se dilanjem, provaljivanjem u vikendice i pljačkanjem turista. Samo 18 mjeseci prije nestanka McCann, Bruckner je provalio u jedan apartman i silovao 72-godišnju Amerikanku.

Međutim, policiji je trebalo punih 12 godina da dođe do notornog kriminalca. Njegove tajne su izašle na vidjelo kada je deset godina nakon zločina pokazao prijatelju video na kojoj siluje ženu. Navodno je tijekom pijanstva rekao i da zna što se dogodilo s Madeleine McCann.

image
Roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann, Gerry McCann i Kate McCann
Francisco Leong/AFP

Da nije bilo Brücknerove lajavosti, vlasti vjerojatno ne bi niti posumnjale u njega. Naime, do novog glavnog osumnjičenika u slučaju McCann policija je došla nakon dojave o Brücknerovu priznanju. Osumnjičenik je s prijateljem bio na piću u jednom pubu kada je na televiziji objavljen prilog o djevojčici te se Brückner povjerio prijatelju kako ju je on oteo.

U međuvremenu su otkriveni dokazi koji povezuju Brücknera s nestankom još najmanje troje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:12