UMRO OVE GODINE

Policija nakon 40 godina otkrila tko je ‘Silovatelj u trenirci‘: Napao je 31 ženu, no pravda ga neće dostići

Simssov prvi napad dogodio se 1985. godine u primorskom predgrađu Clovelly 1985. godine, a posljednji na obližnjem groblju 2001. godine

Ilustracija

 Gaia Moments/Alamy/Profimedia/Gaia Moments/alamy/profimedia

Gotovo četrdeset godina nakon prvog napada, australska policija identificirala je serijskog silovatelja koji je terorizirao Sydney. Keith Simms napao je 31 ženu između 1985. i 2001. godine, iako su detektivi isprva vjerovali da iza napada stoji nekoliko različitih muškaraca. Zahvaljujući novoj DNK tehnologiji, istražitelji su sve napade povezali sa Simmsom, koji je preminuo u veljači u dobi od 66 godina, prenosi BBC.

Napadač je tijekom godina bio poznat pod nazivima "Zvijer s Bondija" i "Silovatelj u trenirci". Simssov prvi napad dogodio se 1985. godine u primorskom predgrađu Clovelly 1985. godine, a posljednji na obližnjem groblju 2001. godine. Svaki slučaj istraživao se zasebno dok ih policija nije počela povezivati 2000-ih.

Uzorci DNK dvanaest žrtava bili su isti, a još se devetnaest incidenata poklapalo s načinom djelovanja napadača. Napadnute žene, koje su bile u dobi od 14 do 55 godina, dale su slične opise svojih napadača. Rekle su da je napadač bio visok između 160 i 180 centimetara, da je bio tamne puti, smeđih očiju i širokog nosa. Lice je držao pokriveno i nosio ležernu odjeću poput trenirci, majica s kapuljačom ili nogometnih hlačica.

Žrtvama je prijetio nožem ili ih naveo da vjeruju da posjeduje nož. Prije tri godine, istražitelji su u policijskoj bazi podataka pronašli obiteljsko podudaranje DNK što je suzilo skup osumnjičenih na 324 osobe. U rujnu je utvrđeno da Simmsov uzorak odgovara onom uzetom od žrtvi. U izvješćima lokalnih medija navodi se da su obitelj i prijatelji Simmsa opisali kao voljenog oca, djeda i člana zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2023 18:19