POTPUNI KAOS

Policija napala i ozlijedila novinare u Beogradu: ‘Pogledajte snimku, sve se jasno vidi‘

Dvije novinarke portala Nova.rs policija je napala dok su izvještavale s prosvjeda. Jedna je udarena po prstima, druga odgurnuta
Sukob prosvjednika i policije u Beogradu
 Oliver BUNIC/AFP

U prosvjedima u srijedu navečer u središtu Beograda policija je napala i ozlijedila i nekoliko novinara, koji su se uredno legitimirali, objavili su beogradski mediji.

Dvije novinarke portala Nova.rs policija je napala dok su izvještavale s prosvjeda, javio je taj portal, navodeći da je jednu od njih policajac udario palicom po prstima i izbio joj telefon iz ruke, dok je drugu odgurnuo. "Obje su se novinarke legitimirale policajcima, ali ih to nije interesiralo i nastavili su ih gurati i napadati", navodi Nova.rs. Portal je objavio i snimku za koju se tvrdi da je dokumentiran napad policije na jednog njihovog reportera koji se također legitimirao.

Slično je prošao i izvještač agencije Beta, unatoč tomu što je jasno pokazao novinarsku iskaznicu. Tukli su ga palicama, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju, objavila je agencija Beta.

U središtu Beograda te u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, u srijedu navečer su održani prosvjedi na kojima je više tisuća građana iskazalo nezadovoljstvo, protiveći se najavi ponovnog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Policija je, nakon više od četiri sata uličnih sukoba promjenjivog intenziteta i siline, koristeći suzavac te postrojbe za razbijanje demonstracija, uspjela potjerati prosvjednike u okolne ulice, oslobodivši središte grada.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je da je ozlijeđeno je najmanje 10 policajaca, dok zasad nema pouzdanih podataka o broju ozlijeđenih i uhićenih prosvjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2024 01:04