PONZIJEVA SHEMA

POLICIJA NAŠLA ŠOKANTNU KOLIČINU KEŠA ISPOD MADRACA Uigrana ekipa prevarila gotovo milijun investitora diljem svijeta za oko milijardu dolara!

 Twitter

Američka policija zaplijenila je 20 milijuna dolara koje su otkrili u krevetu ispod madraca u jednom stanu u savrznoj državi Massachusetts, javlja BBC.

Vjeruju kako je novac povezan s milijardu dolara vrijednom Ponzijevom shemom koja uključuje kompaniju TelexFree koja je navodno nudila telefonske i internetske usluge.

Istražitelji su golemu količinu novca otkrili slijedeći Brazilca koji je naposlijetku optužen zbog umiješanosti u prevaru.

Savezni tužitelji kazali su kako je 'izbrisana' tvrtka prevarila gotovo milijun ljudi diljem svijeta za oko milijardu dolara.

Ured tužitelja u Massachusettsu na Twitteru je objavio fotografiju šokantne scene gotovine koju je policija zatekla u stanu Clebera Renea Rizeria Roche (28).

Rocha je uhićen i optužen za udruživanje s ciljem pranja novca, a sudac mu je odredio pritvor bez jamčevine zbog mogućnosti bijega.

Tužitelji se slažu kako je Rocha bio dio uigrane ekipe koja je prebacivala milijune dolara u Brazil te da su novac prali preko Hong Konga.

Kompanija TelexFree većinu prihoda dobila je od ulagača kojima su obećavali isplatiti novac za oglašavanje putem interneta, a tim je investitorima potom dan novac od novih ulagača, koji su najčešće bili prijatelji ili članovi obitelji ovih prvih, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:19