PUCNJAVA U BANCI

Policija objavila snimku obračuna s napadačem koji je u Louisvilleu ubio pet osoba

Snimka pokazuje da policajci koji su prvi došli na lice mjesta odmah zasuti mecima te da napadača isprve uopće nisu mogli vidjeti

Pucnjava u banci u Louisvilleu

 Louisville Metro Police Department/Youtube/

Policija Grada Louisvillea u američkoj saveznoj državi Kentucky objavila je videozapise masovne pucnjave u banci u Louisvilleu koje su načinile kamere montirane na tijelima policajaca koji sudjelovali u intervenciji, piše The Associated Press.

Snimka koju čine videi koje su napravile kamere dva ozlijeđena policajca pokazuju da napadača koji ih je zasipao mecima nisu mogli vidjeti. U masakru u banci koji se dogodio u ponedjeljak poginulo je pet, a ozlijeđeno osam osoba.

Jedan od dva ozlijeđena policajca ustrijeljen je u glavu, a drugog je okrznuo metak koji je ispalio napadač.

Policija je o pucnjavi u banci obaviještena u 8:38 sati, a spomenuta su dva policajca na lice mjesta stigla u 8:41 sati. Napadač je na njih otvorio vatru prije nego što su uspjeli izaći iz svoga automobila.

Policija je rekla da je napadač bio naoružan jurišnom puškom te da ih je čekao u zasjedi. Zamjenik šefa Policije Grada Louisvillea Paul Humphrey rekao je da policajci zbog staklenih ulaznih vrata u banku nisu mogli vidjeti napadača, ali da je on mogao vidjeti njih.

Mladi policajac Nickolas Wilt ustrijeljen je u glavu tijekom intervencije no to se u objavljenoj snimci ne može vidjeti. Njegov kolega i mentor Cory Galloway ustrijeljen je u rame, međutim njegova je rana bila tek površinska.

Galloway je vatru na napadača u banci otvorio u 8:44 sati te ga uspio ustrijeliti. Galloway je zatim ušao u banku te potvrdio da je napadač oboren.

Policajac Wilt prebačen je u bolnicu te je u utorak bio u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:07