AUSTRALIJA

Policija ogradila centar Sydneyja kako bi spriječila prosvjed protiv lockdowna

Stanovnicima Sydneyja i njegove okolice uvedene su stroge mjere za suzbijanje širenja pandemije koje će trajati barem do kraja kolovoza
Policija patrolira ulicama Sydneyja
 DAVID GRAY/AFP

Iz Novog Južnog Walesa, najmnogoljudnije australske savezne države, izvijestili su u subotu o 210 lokalno proširenih slučajeva zaraze covidom-19, dok je policija ogradila centar Sydneyja s više kontrolnih točaka kako bi spriječila planirani prosvjed protiv mjera zatvaranja.

Stanovnicima Sydneyja i njegove okolice prošli su tjedan uvedene stroge mjere za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa koje će trajati barem do kraja kolovoza.

Pogoršanje situacije s pandemijom dogodilo se zbog širenja vrlo zaraznog delta soja.

Oko tisuću policajaca raspoređeno je u okolici Sydneyja kako bi spriječili neovlaštene prosvjede protiv mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa, a izdavale su se i obavijesti o zabrani taksi službama za prijevoz putnika na demonstracije, priopćila je policija NSW-a.

Prosvjedi prošlog vikenda rezultirali su nizom uhićenja i sukoba s policijom.

Unatoč borbi s naglim porastom broja zaraženih, koji su uglavnom delta soja, Australija je dosad uspjela držati pandemiju pod kontrolom s ukupno nešto više od 34.000 slučajeva zaraze i 924 smrtna slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 14:55