HTJELI SU OSTAVITI DOBAR DOJAM

POLICIJA PAPUA NOVE GVINEJE TRAŽI DA SE DRŽAVI VRATE 284 AUTOMOBILA Vozila su nabavljena za potrebe međudržavnog sastanka, ali potom nisu vraćena

 AIRBRIDGECARGO

Policijska uprava Papua Nove Gvineje traži da se državi vrati 284 uvezena luksuzna automobila koji su se prošle godine u studenom koristili za razvoženje svjetskih lidera koji su u glavni grad otočne države Port Moresby došli na sastanak Azijsko-pacifičke ekonomske kooperacije (APEC), piše Reuters.

"Osoblju APEC-a izdali smo 284 vozila i ona još uvijek nisu vraćena", rekao je nadzornik Dennis Corcoran, voditelj policijskog odjela za povrat državne imovine. Među vozilima koja su uvezena našli su se Toyote Landcruiseri, Fordovi, Mazde, Mitsubishiji Pajero te i određeni broj luksuznih vozila, međutim ona su pronađena.

"Četrdeset Maseratija i tri Bentleyja u vrhunskom su stanju te su zaključani u starom spremištu na glavnom pristaništu", rekao je Corcoran te dodao da policija zna da je devet automobila ukradeno, da su nekima nedostajali dijelovi te da su neki vraćeni u poprilično lošem stanju.

Papua Nova Gvineja htjela je organizacijom APEC-a steći na popularnosti i privući investitore. Kina i Australija poslale su Papui Novoj Gvineji novčanu pomoć kako bi se taj arhipelag na jugu Tihog oceana mogao pripremiti za događaj. S obzirom na to da se Papua Nova Gvineja muči sa siromaštvom, dječjom paralizom i lošom infrastrukturom, akvizicija automobila naljutila je lokalno stanovništvo. Doduše, vlada je obećala da automobile staviti na aukciju nakon održavanja APEC-a.

Glasnogovornik vlade Chris Hawkins rekao je da se događaj poput APEC-a mora organizirati na pravi način te dodao da se većina vozila koja još nisu vraćena ili nalaze na državnim parkiralištima ili da ih koriste bolnice, vatrogasci i druge javne službe. Policija vjeruje da se šest od devet ukradenih automobila još uvijek nalaze u Port Moresbyju. Tri su navodno prebačena u Mount Hagen. Corcoran je uvjeren da će pronaći automobile jer posjeduje popis osoba koje su preuzele automobile.

"Ukratko, znam gdje se nalaze vozila koja moramo vratiti", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:07