U BRAZILU

Policija pronašla ljudske ostatke u potrazi za novinarom i znanstvenikom: Dvojica ribara priznala ubojstvo

Identifikacija pronađenih ostataka provest će se u suradnji s Interpolom, najavila je brazilska policija

Potraga za nestalim novinarom i znanstvenikom u Brazilu

 Joao Laet/AFP

Policija je pronašla ljudske ostatke u potrazi za britanskim novinarom Domom Phillipsom i brazilskim stručnjakom Brunom Pereirom nakon što su dvojica ribara priznala njihovo ubojstvo u amazonskoj prašumi, potvrdio je brazilski ministar pravosuđa.

"Upravo me je federalna policija obavijestila da su pronašli ljudske ostatke na mjestu gdje su započeli iskapanje", objavio je ministar Anderson Torres na Twitteru.

Identifikacija pronađenih ostataka provest će se u suradnji s Interpolom, najavila je brazilska policija.

Ubojstvo dvojice muškaraca i raskomadanje njihovih tijela priznala su ranije dvojica ribara, Amarildo da Costa poznat kao "Pelado", koji je uhićen prošloga tjedna, i njegov brat Osney da Costa (41) odnosno "Dos Santos", uhićen u utorak.

Philips, slobodni novinar koji je pisao za Guardian i Washington Post, i stručnjak Pereira bili su na istraživačkom putovanju. Pereira je bio bivši čelnik u vladinoj agenciji za domorodačke poslove Funa. U trenutku nestanka bili su u zabačenom području džungle blizu granice s Kolumbijom i Peruom, gdje živi najveći broj domorodaca na svijetu bez kontakta sa suvremenom civilizacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:50