SRETNI ZAVRŠETAK DRAME

POLICIJA PRONAŠLA NESTALE TINEJDŽERE Uz pomoć pasa tragača našli ih promrzle nakon što su tri dana proveli u katakombama Pariza

Prostorija u pariškim katakombama
 Benoit Tessier / REUTERS

Dva tinejdžera spašena su nakon što su tri dana proveli u pariškim katakombama, piše BBC.

Glasnogovornik pariške policije rekao je da su momci stari 16 i 17 godina pronađeni uz pomoć pasa tragača u operaciji spašavanja koja je trajala četiri sata, a u trenutku pronalaska obojica su imali simptome hipotermije.

Tinejdžeri su prema pisanju francuskih medija u katakombe ušli u noći sa subote na nedjelju - nije jasno kad je točno primijećeno da su nestali, ali policija je potragu započela tek tri dana kasnije.

Pariške katakombe su prostorije u kojima se čuvaju kosti oko šest milijuna ljudi koje su tijekom 18. stoljeća prevezene iz pretrpanih srednjovjekovnih groblja, a zapravo su dio prastare mreže rudarskih tunela koji se protežu ispod glavnog grada Francuske. Samo je manji dio otvoren za javnost, a temperatura u njima je oko 15 stupnjeva Celzijevih.

No, razni "entuzijasti" godinama ilegalno ulaze u tunele koristeći tajne ulaze, kako zbog istraživanja tako i zbog organiziranja raznih zabava, kaže suradnik BBC-ja iz Pariza Hugh Schofield.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:59