UKRAO NOVAC I NAKIT

POLICIJA RIJEŠILA UBOJSTVO ŽENE (83) IZ SVIBNJA 2019. Ubio je i opljačkao prijatelj (80) s kojim je igrala bingo, a nakon toga otišao na novu partiju

Španjolska policija uhitila je 80-godišnjeg muškarca u sklopu istrage ubojstva 83-godišnje starice, koja je prije godinu dana opljačkana i ubijena. Riječ je o muškarcu s kojim je igrala bingo.

Istraga je započela 22. svibnja prošle godine nakon što se njegovateljica 83-godišnje žene zabrinula jer se gospođa nije javljala na telefon. Zabrinuti susjedi provalili su u njezin dom u Feunlabradi, u blizini Madrida, i užasnuli se ugledavši njezino beživotno tijelo s ubodnim ranama. Policija je utvrdila da je ubijena dan ranije, nakon što je opljačkana.

Iz stana je ukradeno između 7.000 i 8.000 eura u gotovini, kao i velika količina nakita. Činjenica da na ulaznim vratima nije bilo znakova provale sugerirala je policiji da je žrtva vjerojatno poznavala napadača.

- Istraga je dovela do muškarca, također u 80-ima, koji je bio prijatelj ubijene i zajedno su u susjedstvu igrali bingo, izvijestila je španjolska policija u priopćenju u utorak.

Dodatna ispitivanja su omogućila policajcima da utvrde da je nekoliko dana nakon zločina glavni sumnjivac otišao na bingo s velikom količinom novca.

- Pretresom stana osumnjičenog policija je došla do raznih predmeta, među njima dvije kutije s nakitom koje su pripadale žrtvi. Osumnjičeni je već bio kod suca strage i nalazi se u pritvoru, izvijestila je policija.

Susjedi su izjavili lokalnim medijima da je ubijena starica bila divna, ali lakovjerna osoba.

- Bila je predivna osoba i jako skromna, ali previše je vjerovala ljudima. Znala je ostaviti otključana vrata kada bi išla baciti smeće, rekao je jedan susjed za TeleMadrid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:58