MASAKR U KANADI

Policija traga za ubojicama, otkriveni identiteti prvih žrtava i mogući motiv: ‘Išli su od vrata do vrata‘

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ozlijeđene osobe

Damien Sanderson (31) i Myles Sanderson (30)

 Handout/Afp

Dvojica napadača u mahnitom pokolju nožem su ubili desetero i ranili najmanje 15 ljudi u domorodačkoj zajednici i obližnjem selu u kanadskoj pokrajini Saskatchewan.

Policija je imenovala Damiena Sandersona (31) i Mylesa Sandersona (30) kao osumnjičene te je objavila da koriste crni Nissan Rogue. Izdala je upozorenje u cijeloj pokrajini, kao i u susjednim pokrajinama Alberti i Manitobi.

Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan, rekla je da vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promijenili vozila. Kazala je i da se pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika te jesu li od ranije bili poznati policiji. Nije pritom navela motiv napada, no policijski zapovjednik Bobby Cameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad sugerirao je da bi pokolj mogao biti povezan s drogom.

Policija je izvijestila kako su prvi hitni poziv zaprimili u 05:40 po lokalnom vremenu u Regini, glavnom gradu kanadske pokrajine Saskatchewan, oko 280 km južno od Weldona.

Ubrzo je uslijedila nekolicina poziva u pomoć, a lokalni novinar Logan Stein rekao je za BBC kako se čini kako su napadači išli od vrata do vrata napadajući mještane.

image

Weldon u Saskatchewanu

Heywood Yu/Pa Images/Profimedia/Heywood Yu/Pa Images/Profimedia
image

Weldon u Saskatchewanu

Heywood Yu/Zuma Press/Profimedia/Heywood Yu/Zuma Press/Profimedia

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ozlijeđene osobe.

Policija je poručila kako se čini da su neke od žrtava bile na meti osumnjičenika, dok su druge nasumično napadnute.

Vlasti su Damiena Sandersona opisale kao 31-godišnjeg muškarca koji je visok 170 centimetara, težak oko 70 kilograma. Ima crnu kosu i smeđe oči. Myles Sanderson opisan je kao 30-godišnji muškarac visok 185 centimetara i težak oko 108 kilograma. Ima smeđu kosu i smeđe oči.

image

Damien Sanderson (31) i Myles Sanderson (30)

Handout/Afp
image
Michael Bell/Pa Images/Profimedia/Michael Bell/Pa Images/Profimedia

U međuvremenu su se pojavile i prve infomacije o žrtvama. U pokolju je stradao 77-godišnji udovac Wes Petterson te majka dvoje djece Lana Head.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:06