UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Policija u Mostaru brutalno pretukla mladića koji je prekršio policijski sat: Sve je snimljeno

Mladić se vraćao kući oko 23 sata u subotu te je očito prekršio zabranu kretanja koja je na snazi u ovom kantonu zbog pandemije
 Screenshot/YouTube/Pogled.ba

Bosanskohercegovački portal Pogled.ba objavio je u nedjelju video koji je, prema njihovim tvrdnjama, snimljen u Mostaru, a koji prikazuje policajce kako na ulazu zgradu tuku mladića.

Navode da se mladić vraćao u stan oko 23 sata u subotu te je očito prekršio zabranu kretanja koja je na snazi u ovom kantonu zbog pandemije koronavirusa.

- Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene povrede - navodi se u poruci koju je dobila redakcija portala Pogled.ba.

Scenu premlaćivanja osim nadzornih kamera na ulazu zgrade snimili su i stanari iz susjednog ulaza.

Nakon objavljenih snimki premlaćivanja mladića, oglasili su se iz MUP-a HNK.

- MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10. travnja u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja.

Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno prema mladiću prema kojem se postupalo.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni s dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužiteljstvu HNK.

Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima - izvijestili su, prenosi Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:25