MAJMUNSKA BANDA

Policija u potrazi za podivljalim makakijima koji su ozlijedili gotovo 50 ljudi: ‘Ubili smo prvog od njih‘

Očevici opisuju majmune različitih veličina, a čak i nakon hvatanja policija dobiva izvješća o novim napadima

Makaki/Ilustracija

 Frantisek Staud/Alamy/Alamy/Profimedia/Frantisek Staud/Alamy/Alamy/Profimedia

Mjesne vlasti u potrazi za skupinom majmuna koji su napali i ranili gotovo 50 ljudi u zapadnom Japanu uhvatile su i ubile jednog od njih, rekao je dužnosnik u srijedu.

Mužjak je uhvaćen dok je lutao srednjoškolskim dvorištem u gradu Yamaguchiju - ali to možda nije kraj dlakave, uvrnute priče jer se strahuje da su drugi majmuni na slobodi.

Gradske vlasti tjednima pokušavaju ući u trag majmunskoj bandi koja je dospjela na naslovnice napadajući stanovnike uglavnom blagim ogrebotinama i ugrizima.

U utorak navečer, posebno angažirani lovci pogodili su majmuna pištoljem za smirenje i na kraju ga uhvatili u blizini jezera u krugu škole, rekao je dužnosnik lokalnog poljoprivrednog odjela za AFP.

Nakon što je identificiran kao ista životinja odgovorna za jedan od napada, majmun je ubijen, rekao je. Procijenjeno je da je bio star četiri godine i visok oko pola metra.

Patrole su u tijeku u Yamaguchiju od početka napada na odrasle i djecu prije otprilike tri tjedna.

Ali s 49 ozlijeđenih do utorka u podne i s novim izvješćima o napadima, potraga još uvijek traje.

"Očevici opisuju majmune različitih veličina, a čak i nakon hvatanja dobivamo izvješća o novim napadima", rekao je gradski dužnosnik koji nije želio biti imenovan.

Japanski makaki se često viđaju u velikim dijelovima zemlje, a u nekim su područjima štetočine, jedu usjeve i ulaze ljudima u kuće.

No bujica napada u Yamaguchiju je neuobičajena, a neki stanovnici rekli su mjesnim medijima da sada nose kišobrane i vrtne škare kako bi se obranili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:00