SHOW NA ULICI

Policija u Trebinju uhitila oporbenog zastupnika zbog vrijeđanja sudaca: ‘Kad tad će vas stići kazna!‘

Poznat je kao zastupnik koji ne bira riječi u obračunu s vlastima koje optužuje da su ogrezli u kriminalu i korupciji
 Screenshot/YouTube

Oporbenog zastupnika u parlamentu Republike Srpske Nebojšu Vukanovića uhitila je u ponedjeljak policija u Trebinju što je izazvalo niz burnih reakcija i optužbi na račun vlasti u tom entitetu koju u potpunosti kontrolira Milorad Dodik.

Društvenim mrežama tijekom dana proširila se snimka na kojoj se vidi kako policajci uvode Vukanovića vezanog lisičinama u trebinjsku policijsku postaju.

Policijska glasnogovornica Jovana Cvijetić izjavila je kako je Vukanović uhićen jer je narušavao javni red i mir odnosno "vikao i odbijao postupiti po policijskim zapovijedima".

Prema dostupnim informacijama Vukanović je uhićen dok je snimao suce koji su ulazili u lokalni sud u Trebinju i s njima se prepirao, a to je učinio nakon što je ranije tijekom dana sam objavio da je na njegovu adresu stiglo čak sedam kuverti s rješenjem o različitim kaznama koje po odluci istog tog suda mora platiti različitim ljudima koji su ga tužili zbog navodnih kleveta i uvreda.

On je u jednom video uratku to odmah objavio na društvenim mrežama ironično se zahvalivši "trebinjskim kadijama" na brzoj reakciji u službi vlasti, ali je i zaprijetio kako će ih "kad-tad stići kazna" zbog toga što rade.

Predsjednik trebinjskog okružnog suda Bojan Stević ustvrdio je u izjavi lokalnim medijima kako ga je Vukanović vrijeđao pred ulazom u sudsku zgradu pa je policija zvog toga intervenirala.

Vukanović je u Narodnu skupštinu RS na izborima prije tri godine izabran kao neovisni kandidat, ali djeluje u sastavu oporbenog kluba čija su okosnica Srpska demokratska stranka (SDS) i Partija demokratskog progresa (PDP). Poznat je kao zastupnik koji ne bira riječi u obračunu s vlastima, a posebice s Dodikom, koje optužuje da su ogrezli u kriminalu i korupciji te da se iza nacionalizma skrivaju samo kako bi mogli nesmetano krasti.

"Meni je žao što takva neuravnotežena osoba vodi glavnu riječ u RS-u. Mislim da je i za BiH i cijelu regiju od velike važnosti da ovakve neuravnotežene osobe koje se ne mogu kontrolirati ne obavljaju tako važne dužnosti", kazao je Vukanović nedavno o Dodiku u jednom intervjuu rezimirajući svoj odnos prema najutjecajnijm političaru u RS.

Puštanje Vukanovića na slobodu odmah je zatražio predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je zbog toga osobno došao u trebinjsku policijsku postaju, a uz brojna druge reakcije na uhićenje Vukanovića kao na neprihvatljiv čin upozorili su i iz PDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:52