OTPOR KOD UHIĆENJA

Policija ubila migranta iz Afganistana

Jedan od službenika ispalio je hice upozorenja i po njegovim riječima jedan od migranata je ranjen metkom koji se odbio i kasnije je preminuo
Afghan migrants stand in front of a deserted hotel, where hundreds of migrants have found temporary shelter, in the Greek island Kos on May 27, 2015. The European Commission is due Wednesday to unveil its latest version of a controversial plan to force EU member states to more evenly absorb the wave of migrants making the dangerous crossing of the Mediterranean Sea to Europe. AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS
 ANGELOS TZORTZINIS / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis

SOFIJA - Bugarske pogranične snage ubile su u četvrtak kasno navečer muškarca koji je putovao sa skupinom izbjeglica iz Afganistana, objavilo je u petak ministarstvo unutarnjih poslova te zemlje.

Snage su pucale na muškarca u blizini grada Sredetsa na jugoistoku Bugarske i on je preminuo na putu za bolnicu.

"Ophodnja naših pograničnih snaga i policije u tom području naišla je na 50 prekršitelja koji su ilegalno ušli u zemlju", kazao je glavni tajnik ministarstva Georgi Kostov za državni radio BNR.

Kostov je dodao da se radilo o skupini muškaraca u dobi od 20 do 30 godina i vjerojatno su iz Afganistana te su svi pritvoreni i u dobrom su stanju.

"Pružili su otpor tijekom uhićenja. Jedan od službenika ispalio je hice upozorenja i po njegovim riječima jedan od migranata je ranjen metkom koji se odbio i kasnije je preminuo", rekao je Kostov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 10:09