SRBIJA

Policija uhitila napadače na dvojicu mladih Albanaca u Novome Sadu

 Zeljko Hajdinjak / Cropix

Srbijanska policija uhitila je četiri osobe zbog napada na dva Albanca u Novom Sadu i priopćila kako fizički nasrtaj nije bio motiviran nacionalnom nesnošljivošću.

Dva mladića albanske nacionalnosti pretučena su u noći između subote i nedjelje u Novom Sadu od kojih je jedan ima teške tjelesne ozljede i život mu je ugrožen.

„Policija je uhitila V. R. (1996), D. R. (1995), M. Z. (1999) i J. P. (1994) zbog sumnje da su u nedjelju, oko pola tri ujutro, u Futoškoj ulici pretukli i nanijeli teške tjelesne ozljede 19-godišnjaku iz Prizrena, a lakše ozljede 23-godišnjaku iz Novog Sada. Ozlijeđeni mladići su albanske nacionalnosti“, objavio je srbijanski MUP u priopćenju.

Ministar policije Nebojša Stefanović tim povodom je rekao da „dosadašnja istraga, uključujući i razgovor s osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da incident u Novom Sadu nije potaknut na nacionalnoj osnovi“.

Pa i pored toga, dodao je, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo tko, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost, osjeća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno“, izjavio je ministar.

Napad na dvojicu mladih Albanaca osudio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, kao i sve relevantne stranke u Novome Sadu.

U povodu incidenta, oglasila se Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada, čiji je predsjednik Demo Beriša priopćio da je mladiće napala "za sada nepoznata skupina od četiri osobe, bez ikakvog povoda osim što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:11