SUDAC IZDAO TJERALICU

Policija uhitila staricu jer nije platila računa za smeće, susjedi bijesni: ‘Zbog pišljivih 500 kuna...‘

Sudski zapisi pokazuju da je bila uhićena 2006. jer nije platila račun za smeće od 206,54 dolara, no slučaj je kasnije odbačen
 Joko/Imagebroker/Profimedia/Joko/imagebroker/profimedia

Policija gradića Valley u Alabami uhitila je 82- godišnju ženu jer nije platila račun za smeće u iznosu od 77,80 dolara, odnosno oko 556 kuna. Račun se odnosio na tri mjeseca, od lipnja do kolovoza, a uhićena je pod optužbom za prekršaj ‘neplaćanja naknade za odvoz krutog otpada‘, prenosi Yahoo sadržaj sudskih spisa iz Alabame.

Gradski dužnosnik rekao je kako je to uhićenja došlo nakon višestrukih pokušaja naplate računa i obustave usluge, a situacija je izazvala bijes na društvenim mrežama.

Medijima je objašnjeno da su službenici za provođenje kodeksa nesretnu staricu pokušali kontaktirati nekoliko puta, a nakon što se nije pojavila na suđenju u rujnu, izdan je nalog za uhićenje zbog ‘neplaćanja smeća’.

Sudski zapisi također otkrivaju da je jednom već uhićena i to prije 16 godina, dakle 2006. jer ni tada nije platila račun za smeće u iznosu od 206,54 dolara (gotovo 1500 kuna) no slučaj je kasnije odbačen.

Šef policije grada Valley Mark Reynolds izjavio je da su je policajci morali uhititi nakon što je sudac potpisao nalog.

- Naši službenici tretirali su je s poštovanjem u obavljanju svojih dužnosti i pustili su je uz kauciju kako je propisano kršenjem, zaključio je Reynolds.

Ovaj slučaj bi mogao biti zanimljiv i Zagrepčanima koji već nekoliko mjeseci muku muče s prilagođavanjem na novi način prikupljanja i odvoza otpada, zbog čega su gradski kontejneri često prenatrpani, a nakon najave su izdane i prve komunalne kazne zbog nepridržavanja pravila.

Između ostalog nedavno je u Zaprešiću jedno kućanstvo bilo kažnjeno s 1400 kuna jer je nadzorna kamera kod kante snimila članicu tog kućanstva kako smeće baca pored nje, a ne u nju.

Inače kanta je bila prekrcana smećem pa je zbog toga svoje smeće Zaprešićanka ostavila pored, međutim kaznu, doduše smanjenu, nisu izbjegli. Uhićenja nije bilo, zasad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:53