POTPUNI KAOS

Policija uhitila više od 1000 partijanera na ulicama: ‘Ovo nisu studenti, ovo je razularena rulja!‘

Više od polovice uhićenih došli su iz drugih država kako bi se pridružili ‘slobodnoj zabavi‘
 Joe Raedle/AFP

Već danima Miami Beach bori se protiv podivljale gomile željne partijanja tijekom proljetnih praznika koji uništavaju inventar restorana i odbijaju nositi maske, a policija koja je dosad uhitila 1000 ljudi ističe kako su postali ozbiljna prijetnja, prenosi Guardian.

Gradska vlast izglasala je policijski sat od 8 navečer do 6 ujutro koji bi mogao biti na snazi i tijekom travnja. Vlasnike restorana zamolili su da uklone terase, a lokalne poslovnice da dobrovoljno zatvore svoja vrata.

image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP

Policija napominje da gomila koja tulumari nisu studenti već odrasli koji kao da su pušteni s lanca u jednoj od rijetkih potpuno 'otvorenih' država u Americi tijekom pandemije.

Više od polovice uhićenih došli su iz drugih država 'kako bi se pridružili slobodnoj zabavi' - ističe gradski upravitelj Raul Aguila te dodaje kako razulareni partijaneri ne pune restorane i njihove blagajne već se okupljaju na ulicama South Beacha, te skaču i plešu po automobilima.

image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP

Situacija u petak navečer potpuno otela kontroli, u subotu je policija rastjeravala okupljene s ulica, a turiste su zamolili da ostanu u svojim hotelima. Pješaci i vozila nisu smjeli ući u zabranjeno područje nakon 20 sati.

Florida nema pravila o maskama ili bilo kakva druga ograničenja, što je rezultat pro-poslovnog stava republikanskog guvernera Rona DeSantisa.

image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP
image
Joe Raedle/AFP

Lokalni dužnosnici trude se balansirati između ugađanja turistima kako bi potaknuli gospodarstvo i sigurnosti koja je prijeko potrebna ne bi li se pandemija još više razbuktala. Naime, s oko 1000 novozaraženih dnevno virus je još uvijek itekako prisutan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:50