AKCIJA U GRČKOJ

POLICIJA UPALA U ZGRADU DRŽAVNE TV Suzavcem istjerali prosvjednike koji su tamo od lipnja

Policija je formirala kordon kojim je opkolila zgradu i potom krenula u akciju "čišćenja", češljajući prostoriju po prostoriju i izbacujući demonstrante
 Kostis Ntantamis

ATENA - Grčka policija upala je jutros u zgradu državne televizije ERT i iz nje izbacila prosvjednike koji se u njoj nalaze još od lipnja, kad je grčka vlast u sklopu mjera štednje iznenada ugasila tu televiziju s 2600 zaposlenih.

Izbio je sukob između policajaca i djela prosvjednika koji su se zabarikadirali u zgradi i blokirali ulaz. Policija je ispalila suzavac i uhitila više ljudi, među njima najmenje dva bivša radnika televizije i dva člana sindikata.

Ispred zgrade ERT-a u sjevernom predgrađu Atene Agia Paraskevi za vrijeme policijske akcije počeli su se okupljati građani, javljaju agencije. Policajci su i njih rastjerali bacanjem suzavca. Policija je formirala kordon kojim je opkolila zgradu i potom krenula u akciju "čišćenja", češljajući prostoriju po prostoriju i izbacujući demonstrante.

BBC -ju se javio jedan novinar ERT-a, Nikos Kourovilos, koji tvrdi da je još u zgradi televizije jer se uspio tako dobro sakriti da ga policija nije uspjela pronaći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:26