ŠOK U AMERICI

Policijsko vozilo pregazilo i ubilo mladu studenticu, reakcija policajca na očevidu izazvala zgražanje

Policijska uprava Seattlea objavila je u ponedjeljak priopćenje u kojem navode da je razgovor otkriven rutinskim preslušavanjem snimki

Jaahnavi Kandula

 GoFundMe/

U tijeku je istraga snimke na kojoj se može čuti policajac iz Seattlea koji se smije ženi koju je pregazilo policijsko vozilo. Policajac Daniel Auderer izašao je na teren u kojem je smrtno stradala 23-godišnja Jaahnavi Kandula u blizini sveučilišta. Na snimci kaže da život indijske studentice ima ograničenu vrijednost i da bi grad trebao samo ispostaviti račun, prenosi Daily Mail.

Policajac tvrdi da su komentari izvučeni iz konteksta. Studenticu diplomskog studija na Sveučilištu Northeastern automobil je pregazio 23. siječnja kad je prelazila ulicu. Prema policijskom izvješću o istrazi, policajac je automobil vozio brzinom 119 km/h, a tijelo studentice odbačeno je više od 30 metara.

Auderer je pozvan na mjesto zločina, a njegova kamera za tijelo snimila je razgovor između njega i kolege odgovornog za smrt djevojke.

- Ali ona je mrtva. To je obična osoba, samo napiši račun. Jedanaest tisuća dolara, ipak je imala 26 godina. Imala je ograničenu vrijednost, rekao je policajac smijući se cijelo vrijeme.

Policijska uprava Seattlea objavila je u ponedjeljak priopćenje u kojem navode da je razgovor otkriven rutinskim preslušavanjem snimki. Zaposlenik se zabrinuo zbog neprimjerenih komentara policajca te je slučaj prijavio zapovjedniku. Predmet je predan Uredu za policijsku odgovornost koji istražuje nedolično ponašanje policajca.

Radijski voditelj na KTTH-AM-u, Jason Ranzt, izvijestio je da je dobio Audererovu pisanu izjavu da su njegovi komentari oponašali ponašanje gradskih odvjetnika koji će vjerojatno pokušati minimizirati odgovornost za smrt, rekao je.

Policijska komisija Seattlea, još jedna nadzorna agencija, opisala je snimke kamere srceparajućim i šokantno bezosjećajnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:57