SVE MU JE BILO JASNO

POLITIČAR KOJI IMA SVAKODNEVNI UVID U INFORMACIJE AMERIČKIH OBAVJEŠTAJACA Ova bolest se prenosi brže od bilo čega što smo vidjeli u novijoj povijesti!

 
Richard Burr
 AFP

Predsjednik Obavještajnog odbora američkog Senata, republikanac Richard Burr, još u veljači je prodao dionice i upozorio na neposrednu katastrofu manji krug ljudi dok je Bijela kuća umanjivala prijetnju koronavirusa, objavili su u četvrtak američki mediji.

Senator Burr gotovo svakodnevno prima informacije obavještajne zajednice o opasnostima koje prijete zemlji.

Tjednima prije nego što je američki predsjednik Donald Trump proglasio izvanredno stanje, Burr je upozoravao na strašne ekonomske i društve učinke koronavirusa.

Na mrežnoj stranici Fox Newsa sam je 17. veljače napisao da je američka vlada "bolje no ikad" pripremljena na suzbijanje Covida-19, umirivši Amerikance da su dobro zaštićeni.

I dok je predsjednik Donald Trump neumorno opetovao da virus neće teško pogoditi Sjedinjene Države, senator Burr i njegova supruga su 13. veljače iznenada prodali dionice na burzi kojih je vrijednost bila najmanje 582.000 do 1,6 milijuna dolara, navodi medijska kuća ProPublica koja se poziva na financijske izvore.

Donald Trump je nakon dva tjedna umirivao naciju ustvrdivši da u zemlji neće biti više od 15 slučajeva koronavirusa koliko ih je tada bilo potvrđeno. No kako navodi National Public Radio (NPR), senator Sjeverne Karoline priznao je istog dana na neslužbenom sastanku s bogatim financijašima, donatorima, da je koronavirus opasan kao što je to bila i španjolska gripa 1918. koja je odnijela desetke milijuna života.

NPR je dobio snimku na kojoj senator Burr kaže donatorima petnaest dana prije nego je Trump zapanjio sunarodnjake zabranivši ulazak putnicima iz Europe:

"Mogu vam reći jedno. Puno se brže prenosi od bilo čega što smo vidjeli u novijoj povijesti".

"Vjerojatno sliči na pandemiju iz 1918.", upozorio je.

Kao predsjednik Obavještajnog odbora Senata Richard Burr svakodnevno prima gotovo iste informacije kao i Bijela kuća, što se tiče prijetnja zemlji.

Dan nakon Burrova sastanka s donatorima, Trump je izjavio:

"Nestat će. Jednog dana kao čudom, samo će nestati", govoreći o zarazi koronavirusom.

Informacije o senatoru Burru navode na sumnju da je predsjednik Trump, koji je bio upoznat s ozbiljnošću zdravstvene krize, odgodio uvođenje odluka koje su mogle smanjiti broj zaraženih.

Sjedinjene Države do danas imaju 14.000 zaraženih i 205 umrlih, pokazuju podaci Sveučilišta Johnsa Hopkinsa.

Senator Burr je pak optužio NPR da je "neodgovorno protumačio" njegov govor pred donatorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 21:22