SPORNA REGULARNOST

Političar novog kova? Pobjednik lokalnih izbora u Pakistanu ne prihvaća pobjedu, kaže da je namještena

U Pakistanu su 8. veljače održani opći i pokrajinski izbori koji su obilježeni optužbama za namještanje

Na fotografiji: glasanje na izborima u Pakistanu

 Farooq Naeem/Afp

Pakistanski političar koji je prošli tjedan pobijedio na pokrajinskim izborima u trgovinskom središtu Karachiju odustao je od svog mjesta jer je, kako je objasnio, glasanje bilo namješteno u njegovu korist.

U Pakistanu su 8. veljače održani opći i pokrajinski izbori koji su obilježeni optužbama za namještanje kako bi se porazili nezavisni kandidati koje podupire zatočeni bivši premijer Imran Khan.

Privremena vlada i pakistansko izborno povjerenstvo odbacuju optužbe i tvrde da zemlja ima zakone i sustav kako bi istražili pritužbe.

Hafiz Naeem ur Rehman iz islamističke stranke Jamaat-e-Islami bio je proglašen pobjednikom u Karachiju nakon što je osigurao 26.000 glasova, ali je naknadno otkrio da je broj glasova za nezavisnog kandidata Saifa Barija iz Khanove stranke Tehreek-e-Insaf (PTI) smanjen s 31.000 na 11.000.

Nakon što je Khanovoj stranci PTI zabranjeno sudjelovanje na izborima, njezini su članovi odlučili izaći na izbore kao nezavisni kandidati.

"Javno mnijenje treba poštivati, neka pobjednik pobijedi, a gubitnik izgubi. Nitko ne bi smio dobiti nešto više", rekao je Rehman i poručio da neće prihvatiti pobjedu.

"Neću je prihvatiti, pobjeda treba pripasti pobjedniku", rekao je Rehman.

Do Saifa Baria nije bilo moguće doći za komentar, a izborno povjerenstvo se nije odazvalo zahtjevu za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:33