POGLEDAJTE VIDEO

Politički novinar ostao frapiran kad je shvatio tko će biti novi ministar: ‘Mislim da nisam poludio...‘

David Cameron nije viđen u politici otkako je sišao s mjesta premijera 2016. godine

Novinar Henry Zeffman BBC-ja

 Screenshot Bbc/

Za političke novinare, rekonstrukcije kabineta rijetko donose mnoga iznenađenja jer se ista lica uvijek iznova izmjenjuju kroz različite uloge u vladi, piše Daily Mail.

Tako bi dopisniku BBC-ja Henryju Zeffmanu moglo biti oproštena jutrošnja zbunjenost jer se jedno vrlo poznato lice pojavilo bez upozorenja.

Novinar nije mogao suzdržati svoje iznenađenje kada je uočio Davida Camerona, koji nije viđen u politici otkako je sišao s mjesta premijera 2016., kako stiže u Downing Street 10.

Glavni politički dopisnik BBC-ja stajao je ispred zgrade u Downing Streetu 10 kada su se odvijali ovi događaji.

Zeffman je u kameru rekao kako "ne misli da je poludio" kad je vidio bivšeg vođu torijevaca kako ulazi u zgradu, ali je otkrio kako se čini da će 57-godišnjak postati novi ministar vanjskih poslova premijera Sunaka.

Nova imenovanja u britanskoj vladi dolaze nakon odlaska ministrice unutarnjih poslova Suelle Braverman koja je kritizirala policiju jer je, po njenom mišljenju, bila stroža prema desničarskim prosvjednicima nego prema ljudima koji su na uličnom prosvjedu podržali Palestince.

Na njezino mjesto postavljen je dotadašnji ministar vanjskih poslova James Cleverly, a njega je na toj poziciji zamijenio David Cameron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:41