U JEKU NAPETOSTI

Poljska policija otkrila tijelo mladog Sirijca nedaleko granice s Bjelorusijom

Poljska pogranična policija priopćila je u subotu da su tijekom noći bjeloruski vojnici pokidali dio privremene ograde

Poljski policajci na granici s Bjelorusijom

 Leonid Shcheglov/AFP

Tijelo mladog Sirijca pronađeno je u Poljskoj blizu granice s Bjelorusijom, priopćila je u subotu poljska policija, u jeku sve jačih međunarodnih napetosti zbog migrantske krize za koju EU kaže da ju je orkestrirao Minsk.

Tisuće migranata s Bliskog istoka u hladnim uvjetima skrivaju se u šumama između Bjelorusije i država članica EU-a Poljske i Litve, koje im ne dopuštaju prolazak.

Već ima mrtvih i strahuje se za sigurnost ostalih kako se približavaju zimski uvjeti.

"Jučer je u šumi blizu granice, pored Wolke Terechowske pronađeno tijelo mladog Sirijca", objavila je na Twitteru poljska policija.

Policija je rekla da nije mogla odmah na mjestu događaja utvrditi uzrok smrti.

Tijelo je pronađeno u danima sve jačih međunarodnh napetosti zbog migrantske krize, a bjeloruski susjedi upozoravaju da bi situacija mogla eskalirati u vojni sukob. Zabrinutost je izrazio i američki predsjednik Joe Biden.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, najvažniji saveznik bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, rekao je da Bjelorusija nema ništa s migrantskom krizom, prenosi Ifax u subotu.

Poljska pogranična policija priopćila je u subotu da su tijekom noći bjeloruski vojnici pokidali dio privremene ograde koju je podigla Poljska da odvrati migrante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49