TRAGEDIJA NA A4

Poljski predsjednik i ministri oglasili se o stravičnoj nesreći: ‘Surađujemo s Hrvatskom, najdublja sućut obiteljima‘

Predsjednik Duda ponudio je svu pomoć hrvatskim vlastima i spasilačkim službama potrebnu u ovom trenutku

Poljski predsjednik komentirao prometnu nesreću na A4

 Cropix/AFP

Poljski mediji iz sata u sat izvještavaju o tragediji svojih sunarodnjaka u Hrvatskoj koji su, kako pišu, išli na vjersko hodočašće u Međugorje.

Nakon što su objavljene prve vijesti o kobnoj nesreći na autocesti A4, o kojoj je za TVN24 govorio glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova, Łukasz Jasina, u kojoj je poginulo 12 osoba, odmah se oglasio i predsjednik Andrzej Duda koji je, kako je rekao, ponudio svu pomoć hrvatskim vlastima i spasilačkim službama potrebnu u ovom trenutku.

- Zbog tragične nesreće poljskog autobusa u Hrvatskoj, u kojoj je poginulo 12, a ozlijeđeno 33 ljudi, u suradnji s hrvatskim hitnim službama i vlastima poduzimamo sve moguće korake kako bismo pomogli našim sunarodnjacima. Izražavam suosjećanje s obiteljima žrtava.

image

Andrzej Duda, poljski predsjednik

Wojtek Radwanski/Afp

Mediji su prvo izvijestili o 11 poginulih osoba u nesreći koja se u 5.40 sati dogodila na 62. kilometru autoceste A4 prema Zagrebu između Jareka Bisaškog, da bi kasnije u bolnici preminula još jedna osoba, čime se broj žrtava popeo na 12.

Poljski ministar zdravstva, Adam Niedzielski rekao je da je potresen.

- U kontaktu smo s hrvatskim službama. Zajedno s direktorom LPR-a hitno odlazimo na mjesto nesreće i u bolnice gdje se nalaze ozlijeđeni Poljaci – rekao je.

Sućut obiteljima poginulih izrazio je i Zbigniew Rau, ministar vanjskih poslova.

- Izražavam najdublju sućut obiteljima žrtava autobusne nesreće u Hrvatskoj. Razgovarao sam s ministrom vanjskih poslova Hrvatske Gordanom Radmanom o situaciji i zahvalio sam hrvatskim državnim službama i javnosti na pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:12