NAJNOVIJA ŽRTVA

Poljski predsjednik nasjeo na šalu ruskog komičara: ‘Emmanuele, vrlo sam oprezan. Vjeruj mi, ne želim ratovati s Rusijom‘

Telefonski su razgovarali u noći kada su rakete pogodile poljsko selo na ukrajinskoj granici

Andrzej Duda

 Wojtek Radwanski/Afp

Poljski predsjednik najnovija je žrtva ruskog komičarskog tandema Vovan i Lexus nakon što je jedan od njih, pretvarajući se da je francuski predsjednik Emmanuel Macron, telefonski razgovarao s Andrzejom Dudom u noći kada su rakete pogodile poljsko selo na ukrajinskoj granici.

Gotovo osmominutna snimka, koju su Vovan i Lexus objavili na internetu, otkriva koliko je Duda bio zabrinut i uvjerava "Macrona" da ne želi rat s Rusijom.

"Emmanuele, vjeruj mi, vrlo sam oprezan. Ne želim ratovati s Rusijom i vjeruj mi, vrlo, vrlo sam oprezan", čuje se Duda kako uvjerava svog "francuskog kolegu" da mu nije do sukoba s Rusijom.

Dudin ured potvrdio je da se incident dogodio, a to priznanje izazvalo je brojna pitanja. Ovo je drugi put u posljednjih nekoliko godina da su šaljivdžije iz Rusije uspjele doći do Dude. Posebno zabrinjavajuće je to što se to dogodilo u večeri kada je svijet strahovao da bi sukob u Ukrajini mogao eskalirati.

Iz ureda poljskog predsjednika su objavili da je tijekom poziva predsjednik Duda iz neobičnog načina na koji je sugovornik razgovarao shvatio da se možda radi o pokušaju prijevare te je prekinuo razgovor.

Poljski dužnosnici sada istražuju kako su ti poznati ruski zafrkanti uspjeli doći do predsjednika.

Ovo nije prvi puta da su Vovan i Lexus uspjeli nasamariti Dudu. Jedan iz tog dvojca je 2020. nazvao Dudu koji je mislio da razgovara s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom.

Vovan i Lexus se vole šaliti na račun političara i slavnih osoba, a zeznuli su brojne svjetske face, uključujući Macrona, Eltona Johna i Borisa Johnsona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2023 14:08