F-16 U AKCIJI

Poljsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo ispratila dva lovca: Pogledajte kako piloti bodre svoje nogometaše

Snimke njihova leta postale su viralne, no koji je zapravo razlog zašto je nogometna reprezentacija morala biti praćena?

Prizori koji su obišli svijet

 Screenshot/twitter/

Poljska nogometna reprezentacija ispraćena je na Svjetsko prvenstvu u Katru s dva borbena zrakoplova F-16, piše CNN. Snimke njihova leta postale su viralne, no koji je zapravo razlog zašto je nogometna reprezentacija morala biti praćena?

Prvi spektakularni video snimljen je iz jednog od borbenih zrakoplova i nudi sjajne krupne planove Boeinga 737 koji transportira nogometni tim u Katar. U trenutku pisanja ovog teksta, samo taj video ima 23 tisuće pregleda, dok drugi video, snimljen iz unutrašnjosti zrakoplova koji je prevozio poljsku nogometnu reprezentaciju, prikazuje dva zrakoplova F-16. Taj je pak video prikupio nevjerojatnih 7,1 milijuna pregleda.

Još jedna snimka, objavljena na službenom Twitteru Lukasza Wachowskog, glavnog tajnika Poljskog nogometnog saveza, prikazuje pilota jednog od dva borbena zrakoplova kako maše zrakoplovu i bodri reprezentaciju uoči početka važnog natjecanja. Na kokpitu pak stoji natpis na kojem piše ‘Ujedinjuje nas nogomet‘ - slogan reprezentacije.

Naime, snimke kojima se svijet divi ne bi postojale da nije bilo napetog okruženja u kojem se Poljska trenutno nalazi. Naime, zemlja dijeli svoje granice s Ukrajinom i Rusijom, dvjema zemljama koje su uključene u ratni sukob koji traje već devet mjeseci. Osim toga, 15. su studenog je projektil pogodio selo Przedwodow u Poljskoj, uzrokujući smrt dvoje civila. S obzirom da nacionalna nogometna reprezentacija koja leti na svjetski sportski događaj predstavlja primarnu metu vojnog napada, smatralo se potrebnim pratiti Boeing 737 dok leti iznad Poljske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:17