MOTIV UBOJSTVA

POMAHNITALI TAKSIST UBOJICA NAPOKON PROGOVORIO 'Aplikacija Uber preuzela je kontrolu nad mojim umom i tijelom'

Jason Dalton (45), pomahnitali taksist koji je pobio šestero ljudi u Michiganu i ranio dvoje drugih, isprva nije htio pričati, jer, kao što je rekao policiji, nije htio da ispadne 'lud'.

No, nakon što su ga ohrabrili, otkrio je istražiteljima što se događalo u njegovoj glavi na dan krvavog pohoda po ulicama grada Kalamazooa.

Dalton je, naime, 20. veljače pet sati vozio gradom kao vozač Uber taksija i nasumično na ulici birao nevine žrtve.

Istražiteljima je rekao da ga je Uber aplikacija natjerala da se ponaša pokorno poput lutke i da je 'preuzela cijelo njegovo tijelo', piše u policijskim dokumentima koje je objavio CNN u ponedjeljak.

- Pitao sam Daltona zašto je sa sobom nosio tu večer vatreno oružje, a on je kazao kako je Uber aplikacija preuzela njegovo tijelo i um - pisalo je u dokumentima.

Dalton je istražiteljima kazao kako je simbol vraga, rogata krava ili nešto slično, iskočila na ekranu njegovog mobitela kada je prošlog mjeseca otvorio aplikaciju. Tada mu je zadala zadatak i doslovno preuzela njegovo tijelo. Aplikacija mu je, kazao je, govorila gdje da ide i koga da ubije. Kazao je i da je strahovao da će mu narediti da ubije vlastitu obitelj.

Ranije ovog mjeseca tužitelj je kazao kako će Dalton biti podvrgnut psihijatrijskoj evaluaciji kako bi se ustvrdilo je li sposoban za suđenje.

Dalton je optužen za ubojstvo šestero ljudi, Richarda Smitha (53) i njegova sina Tylera (17), Dorothy Brown (74), Barbaru Hawthorne (68), Mary Lou Nye (62) i Mary Jo Nye (60). Policija tvrdio da nema liječničkih nalaza koji dokazuju psihičke probleme. Kada su ga pitali ima li što reći roditeljima djeteta koje je ubio, kazao je kako mu je žao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:54