SPORAN TVIT

'POMISLITE DA VAS VIŠE NIŠTA NE MOŽE IZNENADITI, A ONDA SE PONOVNO ŠOKIRATE' Trump zgrozio izjavom o prosvjedniku iz Buffala

Guverner New Yorka Andrew Cuomo rekao je u utorak da je "zgrožen" izjavom američkog predsjednika Donalda Trumpa da je 75-godišnji muškarac kojeg su gurnuli policajci u Buffalu "pao jače nego što je gurnut".

- Predsjednik Trump danas je objavio tvit koji me iznenadio čak i nakon svih tvitova koje je dosad objavio - rekao je Cuomo u svom dnevnom brifingu za medije.

- Čitate njegove tvitove i dođete do trenutka kad kažete: 'Ništa me više ne može iznenaditi - sve sam već vidio' - dodao je Cuomo." I onda se ponovno iznenadite. Ponovno se šokirate. Ponovno postanete zgroženi".

Trump daje naslutiti da je prosvjednik Martin Gugino izrežirao svoj pad uslijed nasrtaja policije tijekom prosvjeda prošli četvrtak i da bi mogao biti "antifa provokator" koji je pokušao elektronskim putem onesposobiti policijsku komunikaciju.

- Gledao sam, pao je snažnije nego što je bio gurnut - rekao je predsjednik na Twitteru. "Ciljao je na skener. Možda je to bila namještaljka?".

Dvojica policajaca iz Buffala suspendirana su u četvrtak nakon što se pojavio videozapis u kojem se vidi da na tlo guraju 75-godišnjeg muškarca koji je nakon pada završio u ozbiljnom stanju u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 19:21