POTPREDSJEDNICA SAD-a

‘Pomoći ćemo poljodjelcima u Srednjoj Americi kako bismo otklonili jedan od uzroka dolaska migranata‘

Američko ministarstvo poljodjelstva usmjerit će pažnju i novac kako bismo pomogli poljodjelicima na tom području
Kamala Harris
 Brendan Smialowski/AFP

Sjedinjene Države pomoći će poljodjelcima u Srednjoj Americi kako bi otklonile jedan od uzroka dolaska migranata na američku granicu, rekla je u nedjelju potpredsjednica Kamala Harris.

"Američko ministarstvo poljodjelstva usmjerit će pažnju i novac kako bismo pomogli poljodjelicima na tom području opustošenom klimatskom krizom i sušama", rekla je Harris za CNN.

Predsjednik Joe Biden zapravo je zadužio demokratsku potpredsjednicu da se pozabavi stvarnim uzrocima migracije, među kojima su i klimatske promjene, u trenutku kada je SAD sučeljen s najvećim priljevom migranata na južnu granicu u zadnjih petnaest godina.

"Ako roditelji i djeca doslovno nemaju što jesti, ako nemaju pristup stvarima koje su svima nužne za život, naravno da će otići", istaknula je Kamala Harris.

Kamala Harris će 7. svibnja sudjelovati na virtualnom sastanku s meksičkim predsjednikom Anresom Manuelom Lopezom Obradorom i s gvatemalskim Alejandrom Giammateijem.

Ujedno je potvrdila za CNN da će osobno posjetiti te dvije zemlje, ne rekavši kada.

Joe Biden i Kamala Harris najavili su da će provoditi "čovječniju" migracijsku politiku i to je pitanje zasjenilo početak njihova mandata.

Njihovi republikanski protivnici optužuju ih da su na granici stvorili pravu tempiranu bombu i da nisu svjesni ozbiljnosti situacije na terenu, napose problema dolaska maloljetnika bez pratnje koji bježe pred nasiljem i bijedom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 15:13