TRENUCI OČAJA

Pomoćnik šefa bolnice mislio da nakon masakra dovoze njegovu kćer: ‘Zaledio sam se, imala je istu odjeću, a radnik je plakao‘

- Kada vidite da transportni radnik koji je ušao na mjesto zločina izlazi iz vozila i povraća i plače, to mi je bila prva slika da je tamo horor i užas

Bojan Borovčanin

 Prva.rs/screenshot/

Jedan je otac bio na licu mjesta kada su u bolnicu dovozili djecu ranjenu tijekom masakra u OŠ Vladislav Ribnikar, gdje je učenik Kosta K. ubioo osmero svojih kolega i zaštitara. Kada je vidio djevojčicu odjevenu poput njegove kćeri, pomislio je da je ona ozlijeđena i da ju dovoze u bolnicu.

- Ja radim kao pomoćnik direktora KC Srbije za opće poslove i sigurnost i dobili smo informaciju da je na Vračaru bila pucnjava i da ima dosta stradale ranjene djece. U tom trenutku ja trčim do Urgentnog centra i poslije par minuta dolazi sanitetsko vozilo s ranjenom djevojčicom - ispričao je Bojan Borovčanin za Blic i dodao kako je ta djevojčica imala iste hlače i istu boju kose kao njegova kćer, a radnik koji ju je nosio je povraćao i plakao.

- Zaledio sam se, ali sam prišao i vidio da nije moje dijete. Ali taj osjećaj, trenutak straha i boli... Kada vidite da transportni radnik koji je ušao na mjesto zločina izlazi iz vozila i povraća i plače, to mi je bila prva slika da je tamo jedan horor i užas, kaže Borovčanin i dodaje:

- Pričao sam s jednim doktorom koji je tažio svoje dijete tu. Boga molite da je to dijete u bolnici i da ga nađe, jer ako ga ne nađe znači da je mrtvo, prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:32