NJEMAČKA KANCELARKA

'PONEKAD SAM I OČAJNA, ALI TO JE MOJA PROKLETA DUŽNOST!' Merkel nakon napornog intervjua otišla na pivo, u utorak je čeka susret s Oreškovićem

 Reuters

Angela Merkel sinoć je gostovala u jednoj emisiji na ARD-u i svim protivnicima jasno je poručila da će nastaviti sa svojom politikom otvorenih granica jer je to njena 'prokleta dužnost'. Njemačka kancelarka suočava se s brojnim kritikama u posljednje vrijeme, oponenata čak ima i u svojoj koaliciji, ali ona jednostavno ne želi priznati da je njezin plan pogrešan.

- U Europi postoji jako puno sukobljenih interesa, a neke stvari se događaju presporo. Zbog toga sam ponekad i očajna... - rekla je Merkel i nakon toga objasnila svoje postupke.

- Moja 'prokleta dužnost' je da napravim sve kako bi Europa pronašla zajednički put. Europa se mora držati zajedno i pokazati humanost. Nažalost, neke zemlje članice imaju poptuno pogrešan pogled na krizu. I taj problem definitivno neće biti riješen zatvaranjem granica...

Dan nakon izlaganja na ARD, kancelarka se opustila na stranačkom skupu u Volkmarsenu gdje je sebe i svoje kolege počastila pivom. Sutra je čekaju nove obaveze, između ostalog sastanak s hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem.

FOTOGALERIJA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:04