GRAD SVJETLOSTI

PONOVNO SE OTVARA EIFFELOV TORANJ U PARIZU No neće raditi dizalo, pa do vrha možete pomoću 674 stepenice i s obaveznom maskom na licu

Pariz, Francuska, 020412. Proljetni ponedjeljak u Francuskoj prijestolnici sa temperaturama od +15 stupnjeva izmamili su mnogobrojne gradjane te ponajvise Turiste koji su u obilasku grada.Na slici detalj ispred Eiffelovog Tornja.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barisin / CROPIX / CROPIX

Nakon što je sredinom ožujka zbog pandemije zatvoren, Eiffelov toranj otvara se ponovo 25. lipnja, no oni koji se nadaju spektakularnom pogledu na Grad Svjetla morat će se pomučiti jer, zbog higijenskih razloga dizala neće raditi.

Posjetitelji će moći pješice najviše do druge etaže, 115 metara iznad zemlje. Do tamo ih vode 674 stepenice.

Kao da to nije dovoljno teško, svi stariji od 11 godine za vrijeme uspona morat će nositi maske za lice.

Uprava tornja nada se da će dizala pustiti promet čim to zdravstveni uvjeti dopuste.

Vrh tornja do daljnjega ostaje zatvoren jer se do njega može samo dizalom. Stepenice, doduše postoje, ali kako ih je samo od druge do treće etaže više od tisuću, služe samo kao izvanredni izlaz.

Francuska je od 11. svibnja u fazama počela otpuštati mjere uvedene zbog pandemije. Kafići i restorani otvoreni su prošli tjedan, ali u Parizu je posluživanje dopušteno samo na terasama.

Veći dolasci turista ne očekuju se prije kraja lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2021 11:44