U NAJVIŠEM STUPNJU PRIPRAVNOSTI

PONOVNO SE ZAKUHALO NA RELACIJI KIJEV-MOSKVA Ukrajinci pored Krima ispaljuju rakete, ruski vojni brodovi već zauzeli položaje!

 REUTERS

MOSKVA - Ratni brodovi ruske crnomorske flote zauzeli su položaje na zapadnoj krimskoj obali u sklopu potpore zračnim obrambenim snagama kao odgovor na početak ukrajinskoga pokusnog ispaljivanja projektila u blizini, objavila je novinska agencija RIA u četvrtak.

Kijev je počeo dvodnevno pokusno ispaljivanje u četvrtak razljutivši Moskvu, koja je stavila zračne obrambene snage na najviši stupanj pripravnosti kazavši da se nada da ratne igre neće poremetiti međunarodne letove.

"Ratni brodovi crnomorske flote ... zauzeli su pozicije pored krimske zapadne obale tijekom trajanja planiranog ukrajinskog pokusnog ispaljivanja projektila 1. i 2. prosinca", rekao je vojni izvor u Krimu za agenciju RIA.

"Protuzračna obrana na brodovima stavljena je na najviši stupanj pripravnosti. Njihova je oprema projektirana u prvom redu da potopi teške protubrodske projektile i krstareće projektile. Zajedno s kopnenim postrojbama protuzračne obrane smještenim na poluotoku brodovi su stvorili praktički neprobojan štit protiv neprijateljskih raketa", rečeno je.

Volodimir Križanovski, ukrajinski vojni dužnosnik, ranije je u četvrtak rekao na 112 tv kanalu da su vježbe počele te da se glatko odvijaju.

"Pokusi se izvode u skladu s međunarodnim pravom", rekao je Križanovski. Kazao je da se odvijaju najmanje 30 kilometara od krimskoga zračnog prostora. "Stoga bi bilo pogrešno prigovarati Ukrajini", rekao je.

Rusija je pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:55