KIŠNA SEZONA

Poplave u Indoneziji: Najmanje 16 poginulih i stotine raseljenih, spasioci tragaju za nestalima

Zbog obilnih kiša poplavile su tri obližnje rijeke, uzrokujući evakuaciju preko 650 ljudi, navode lokalni dužnosnici
 Aryanto/AFP

Najmanje 16 ljudi je poginulo, a stotine su raseljene iz svojih domova u klizanju terena i poplavama koje su pogodile indonezijski otok Sulawesi, objavili su u srijedu dužnosnici agencije za ublažavanje katastrofa u zemlji.

Spasioci su još uvijek tragaju za 23 nestale osobe nakon poplava koje su pogodile Sjeverni Luwu, okrug provincije Južni Sulawesi, rekao je Raditya Jati, glasnogovornik agencije.

Snimke s terena pokazuju oštećene kuće preplavljene gustim blatom, dok je pista lokalnog aerodroma također prekrivena blatom i nanesenim ostacima otpada.

"Nadam se da će nas ujediniti naši napori za oporavkom", rekao je na Kompas TV-u Nurdin Abdullah, guverner Južnog Sulawesija.

Tijekom nekoliko dana, zbog obilnih kiša poplavile su tri obližnje rijeke, uzrokujući evakuaciju preko 650 ljudi, navode lokalni dužnosnici.

U Indoneziji često dolazi do poplava i klizanja tla osobito tijekom kišne sezone, a ionako teška situacija se pogoršava sječom šuma.

U poplavama koje su u siječnju, nakon rekordno obilnih kiša, pogodile indonezijski glavni grad Džakartu život je izgubilo 66 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:55