AMERIKA

POPUŠTANJE MJERA Neka područja izvan New Yorka spremna za ponovno otvaranje ovaj tjedan

 Brazil Photo Press via AFP

Guverner države New York Andrew Cuomo rekao je u ponedjeljak da bi nekoliko regija u toj državi izvan samoga grada New Yorka moglo ovaj vikend početi pokretati gospodarske aktivnosti pošto su ispunile kriterije.

Cuomo je rekao da regije Finger Lakes, Mohawk Valley i Southern Tier u središnjem dijelu i na zapadu države New York ispunjavaju sedam kriterija za otvaranje gospodarstva, uključujući dva tjedna smanjivanja broja smrtnih slučajeva u bolnicama i dovoljan broj ljudi za praćenje kontakata novozaraženih.

Kazao je i da neka poduzeća i rekreativne aktivnosti, uključujući tenis, uređivanje vrtova i drive-in kina, mogu početi s radom 15. svibnja kada prestaje vrijediti odluka o izolaciji zbog pandemije novog koronavirusa.

Regije koje ispune uvjete također će se moći otvoriti nakon tog datuma.

„Neke regije spremne su započeti danas”, rekao je Cuomo na konferenciji za novinare. „Moraju samo do kraja tjedna riješiti neku logistiku”.

Zbog brzog širenja virusa u velegradu New Yorku, Cuomova država daleko je najteže pogođena pandemijom u SAD-u i u njoj se nalazi više od trećine od gotovo 80.000 umrlih na nacionalnoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:38