BOXING DAY U BRITANIJI

'POPUSTI SU ČISTA PREVARA, ROBA JE PRIJE BILA JEFTINIJA!' Kupci bijesni zbog lažnih sniženja

 AFP

Dok su britanske trgovine na jučerašnji takozvani 'Boxing Day' izbrojale dobit u vrijednosti od tri milijarde funti, ljutiti kupci optužili su ih kako su im ispraznili džepove i prevarili ih lažnim popustima.

Nakon što su otkrili da su neke stvari bile jeftinije prije popusta, svoj bijes iskazali su na Twitteru.

Udruge za zaštitu potrošača upozorile su kupce da budu svjesni 'pseudo-popusta', gdje se cijene povisuju tik prije 'sniženja', pa popust izgleda puno većim nego što zaista jest.

- Cipelama koje sam htjela kupiti na 'sniženju' cijena je bila veća nego prije?! - napisala je Chelsea Corcoran, a požalila se i Helena Emmanuel: - Otišla sam na Zarinu internetsku stranicu s popustima i vesta koju sam vidjela prije dva dana u dućanu sada je skuplja. Prokleta prevara.

U međuvremenu, Keith iz Belfasta fotoaparatom je uhvatio prevaru. Velika crvena slova tvrdila su kako su muške traperice u trgovini Trespass snižene s 76.99 funti na 38.49, a svega nekoliko dana prije uslikao je cijenu na kojoj je pisalo 34.99 funti. ispod fotografija napisao je: - Ili Trespass ne zna kako rasprodaja funkcionira ili pokušavaju prevariti ljude. Pogledajte razliku u cijeni.

Unatoč lažnim popustima kupci su manijakalno poharali dućane.

- Ljudi su podivljali. Žena se upravo potukla s jednim dečkom zbog majice od šest funti - napisao je Peter Foulkes na Twitteru.

Mnogi su priznali kako kupuju dizajnerske komade kako bi ih kasnije mogli prodati putem Interneta.

- Kupio sam tri Guccijeve torbice i četiri novčanika. Nešto ću darovati članovima svoje obitelji, a ostalo ću staviti na eBay. Većinu sam kupio 50 posto povoljnije, pa se nadam da ću dobro zaraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:47