OBJAVILA SPC

Porfirije u samoizolaciji: Bio je u kontaktu sa svećenikom s asimptomatskim oblikom covida

Pofirije je u subotu i nedjelju bio u Hrvatskoj, posjetio je Baniju, održao misu u Zagrebu i obišao manastir u Jasenovcu
Patrijarh Porfirije
 Zoran Zestic/Tanjug/Cropix

Patrijarh srpski Porfirije bit će u idućim danima u samoizolaciji zbog kontakta sa svećenikom kome je potvrđen koronavirus, priopćila je danas Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Pošto je "prethodnih dana bio u kontaktu sa svećenikom za kojeg se ispostavilo da ima blagi i asimptomatski oblik covida 19, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije će, po savjetu liječnika, idućih dana preventivno biti u izolaciji", objavljeno je na službenoj internetskoj stranici SPC-a.

Nikakvi drugi detalji nisu objavljeni.

Pofirije je u subotu i nedjelju bio u Hrvatskoj, posjetio je Baniju, održao misu u Zagrebu i obišao manastir u Jasenovcu.

Porfirije je 19. veljače ustoličen za 46. poglavara SPC-a nakon što je prethodni Irinej umro 20. studenoga prošle godine na odjelu za covid Vojnomedicinskog centra u Beogradu od posljedica zaraze koronavirusom.

Patrijarh Irinej vjerojatno se zarazio na pogrebu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je 20. listopada također umro od upale pluća izazvane koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 04:09