BIZARNI TRENING

Posla ima tko hoće raditi: Zoološki vrt zaposlio čovjeka-noja kojeg svakodnevno hvataju ribarskom mrežom

Ovakve se vježbe u zoološkom vrtu provode već dugo, a lani su vježbali hvatanje zaposlenika obučenog u velikog majmuna

Lov na ‘noja‘

 Facebook/ChiangMaiZoo

Čovjek obučen u kostim noja visokog 2,5 metra uspješno je uhvaćen mrežom i vraćen u nastambu nakon što je ‘pobjegao‘ i dugo trčao zoološkim vrtom na Tajlandu, piše Guardian.

Dio je to vježbe hvatanja životinja koja se u zoološkom vrtu Chiang Mai redovito provodi za slučaj da neka od njih pobjegne iz svoje nastambe.

Iako je noj ptica koja ne može letjeti, zaposlenici tajlandskoj zoološkog vrta - koji je dom za oko 400 vrsta životinja - ništa ne žele prepustiti slučaju.

image

Lov na ‘noja‘

Facebook/ChiangMaiZoo

Ravnatelj zoološkog vrta, Wuttichai Muangman, otkrio je da plan upravljanja životinjama uključuje razne hitne slučajeve od bijega životinja pa do ispadanja ptića iz njihovih gnijezda.

Takva je bila i priča s nojem kojeg je glumio jedan od zaposlenika vrta. Naime, u tom se slučaju uvježbavalo za izvanrednu situaciju u kojoj je mladi noj pobjegao iz svoje nastambe, a zaposlenici vrta su ga lovili i na koncu savladali i vratili u kavez.

Na fotografijama i videu iz vrta, vidi se kako ‘noj‘ bježi po zoološkom dok ga zaposlenici love i na kraju uspijevaju uhvatiti ribarskom mrežom te slavodobitno vraćaju u nastambu.

Uprava zoološkog vrta kaže kako su ovakvi treninzi nužni kako bi se zaposlenici pripremili za prave situacije koje se mogu dogoditi.

Lov na noja nije mala stvar jer ta afrička ptica može narasti do veličine od 2,7 metara, težiti više od 160 kila i trčati brzinom od 70 km/h kad je preplašena te je potrebno dosta vještine i truda da bi se životinja uhvatila i svladala.

Ovakve se vježbe u zoološkom vrtu Chiang Mai provode već dugo, a lani su vježbali hvatanje zaposlenika obučenog u velikog, čupavog majmuna.

image

Vježba lova na majmuna

Viralpress/Viral Press/Profimedia/Viralpress/Viral Press/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:31