JAVNOST BIJESNA

Poslanica ministra obrazovanja s ‘party otoka‘: ‘Vrijeme je za uvođenje novih mjera u škole‘

‘Mi se hrvamo s problemima, a on odmara‘, bila je mantra nezadovoljnih učitelja.

Prosvjed protiv Blanquerove odluke.

 Estelle Ruiz

Francuski ministar obrazovanja, Jean-Michel Blanquer, nalazi se u problemima. Naime, našao se na lavini kritika, pa čak je suočen i s pozivima na ostavku, zato što se ispostavilo da je uvođenje strožih covid mjera u školama koje su izludile prosvjetne radnike najavio ni manje ni više nego s odmora na španjolskom "party otoku" Ibizi, prenio je američki CNN.

image

Jean-Michel Blanquer

Christian Hartmann

"Žalim zbog simbolizma Ibize" rekao je Blanquer, no umjesto da se iskreno ispriča, on je prionuo opravdavanju. "Zimi uopće nije kao ljeti", kazao je i dodao kako je cijelo vrijeme bio dostupan vladi i u kontaktu s njom, kao što pravila i nalažu u slučaju odlaska ministra na godišnji.

image

Prosvjed protiv Blanquerove odluke.

Fiora Garenzi

Naime, Blanquer je nove mjere - od kojih je najbitnija ona o učestalijem testiranju djece u slučaju zaraze nekog od učenika kako se nastava ne bi prekidala - najavio putem telefona u intervju s francuskim novinama La Parisien i ta je vijest bila objavljena 2. siječnja. No, ni novinari ni javnost nisu znali da je na odmoru. Kada se to doznalo, učitelji su mu tu činjenicu jako zamjerili - "mi se hrvamo s problemima, a on odmara", bila je njihova mantra. Ionako su nezadovoljni pa su 13. siječnja i štrajkali.

image

Prosvjed protiv Blanquerove odluke.

Estelle Ruiz
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:58