LEDENA KRALJICA

Posljednji potez Melanije rastužio je osoblje Bijele kuće koje je četiri godine brinulo o njoj...

Bivša prva dama pisanje zahvalnica povjerila je zaposleniku Istočnog krila Bijele kuće, odnosno njezinog Ureda
 Alex Edelman

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melania Trump nije napisala zahvalnice osoblju Bijele kuće koje je tijekom protekle četiri godine brinulo o obitelji Trump i njezinom kućanstvu već je taj posao povjerila zaposleniku Istočnog krila (Ureda prve dame SAD-a) te mu rekla da ih napiše tako da ostavljaju dojam da ih je ona napisala, piše CNN.

Zaposlenici rezidencije, njih otprilike 80, pretpostavili su da je pisane poruke koje su dobili osobno napisala bivša prva dama, no dva su izvora za CNN rekla da se Trump na njih samo potpisala te da ih je napisao netko drugi.

Nekoliko je izvora reklo da je Trump tijekom posljednjih nekoliko tjedan bila "odsutna" te da joj "nije žao" što napušta Washington te da "želi ići kući". CNN piše da bivša prva dama tijekom tih posljednjih nekoliko tjedana nije poduzimala nikakve značajne poteze.

Jedan izvor koji sa CNN-om razgovarao na temu zahvalnica rekao je da običaji nalažu da prve dame, a ponekad i sami predsjednici, osoblju kućanstva napišu kratke zahvalnice. To se, kaže izvor, posebno odnosi na ono osoblje s kojim se prva obitelj tijekom mandata osobito zbliži.

Većina tih poruka sadržava zgodne anegdote iz svakodnevice u Bijeloj kući, a osoblje ih smatra "vrijednim uspomenama".

Batleri, kuhari, spremačice, portiri i serviseri najčešće ne napuštaju Bijelu kuću kada nekom predsjedniku završi mandat pa nije neobično da pojedinci isti posao rade po deset i više godina.

Nova anketa CNN-a i tvrtke za istraživanje SSRS kaže da će Melania Trump ući u povijest kao najnepopularnija prva dama u povijesti. Četrdeset i sedam posto ispitanika na njezino djelovanje u Bijeloj kući gleda nepovoljno, dok 42 posto na njega gleda pozitivno.

Anketa se provodi od veljače 2016. godine, a Trump je najpopularnija bila u svibnju 2018. godine. Tada je njezin rad pozitivnim ocijenilo 57 posto ispitanika. Trump je nešto prije tog dobrog rezultata na anketama bila organizirala svoju prvu državničku večeru te otišla na pogreb bivše prve dame Barbare Bush.

Trump je u razdoblju od 3. studenog do 20. siječnja odradila svega pet javnih događaja - pomilovanje purica povodom Dana zahvalnosti, dolazak božićnog drvca u Bijelu kuću, politički skup u saveznoj državi Georgiji, darivanje u sklopu akcije Toys for Tots te čitanje priča u jednoj dječjoj bolnici.

CNN je prethodno izvijestio da je Trump prethodna dva mjeseca provela u organiziranju odlaska Trumpovih iz Bijele kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:30