BiH i SRBIJA

'POSLOVNA SURADNJA OMOGUĆAVA DA I POLITIKA IDE BAR NEŠTO LAKŠE' Vučić u Sarajevo šalje gospodarske timove

Srbijanski premijer je ocijenio da se na provedbi gospodarskih reformi odlično radi
Deputy Prime Minister Aleksandar Vucic (C) and leader of the ruling Serbian Progressive Party (SNS) speaks during a parliamentary session at the Serbian National assembly in Belgrade on April 27, 2014. AFP PHOTO / ALEXA STANKOVIC
 ALEXA STANKOVIC

Srbijanska vlada odlučila je u četvrtak poslati u Sarajevo timove koji će razgovarati o četiri sektora - infrastrukturi, energetici, turizmu i vojnoj industriji, izjavio je u četvrtak srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Cilj vladine odluke je usuglasiti prve konkretne korake suradnje u tim područjima koja su jučer bila jedna od tema razgovora članova Predsjedništva BiH i srbijanskog premijera, objasnio je Vučić novinarima.

Premda su jučer političke poruke četvorice sugovornika bile u prvom planu, razgovaralo se i o zajedničkim elektroenergetskim projektima, mogućnostima kako što bolje prodati inozemnim gostima turističku ponudu regije te unaprijediti gospodarsku suradnju, od infrastrukture i vojne industrije do "sveukupnog gospodarskog napretka".

Vučić je danas novinarima, nakon potpisivanja memoranduma srbijanske vlade i tvrtke General Electric, kazao kako bolja gospodarska suradnja omogućava da i politika ide bar "nešto lakše od ruke".

Srbijanski premijer najavio je da Srbiji u kolovozu predstoje razgovori s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), nakon kojeg očekuje da će biti moguće povećanje mirovina i plaća u javnom sektoru, koje su smanjene prošle godine u paketu mjera fiskalne konsolidacije.

Srbijanski premijer je ocijenio da se na provedbi gospodarskih reformi "odlično radi" i rekao kako povećanje plaća i mirovina može biti i značajno više, ali da će se "raditi polako" kako se "ne bi oštetile javne financije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:25