IZ CIJELOG SVIJETA

Poštanski ured Djeda Božićnjaka postavio novi rekord, 44 volontera odgovorila na rekordan broj pisama

Većina pisama došla je iz Njemačke, zatim iz Tajvana, njih 1083, iz Francuske su zaprimili 374 pisma, a iz Kine njih 352.
 Tobias Schwarz/Afp/Profimedia

Poštanski ured u njemačkom selu Sveti Nikola, u koji djeca iz svih dijelova svijeta već preko 50 godina šalju pisma Djedu Božićnjaku, postavio je novi rekord i odgovorio na preko 30 tisuća pisama ove godine, izvijestili su u ponedjeljak.

Ovog Božića, poštanski ured u selu Sveti Nikola zaprimio 30.711 pisama Djedu Božićnjaku, što je najviše do sada. Na pisma je odgovaralo 44 volontera, a poslala su ih djeca iz 43 države svijeta.

Poštanski ured time je probio prošlogodišnji rekord odgovorenih pisama, kada su poslali 866 pisama manje nego ove godine.

Većina pisama Djedu Božićnjaku došla je iz Njemačke, njih oko 90 posto, dok su međunarodna pisma došla iz Tajvana, njih 1083, iz Francuske su zaprimili 374 pisma, a iz Kine njih 352.

Volonteri su odgovorili na svako primljeno pismo, a omotnicu pisma označili posebnom poštanskom markom Svetog Nikole.

Selo je smješteno u Saarskoj, saveznoj pokrajini u blizini njemačko-francuske granice, a jedino je mjesto u Njemačkoj koje dijeli ime sa Svetim Nikolom.

image
Tobias Schwarz/Afp/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 16:04