SVE NAOPAKO

Postao je poznat kao prvi čovjek koji je optužen za kršenje mjera, a sada je brutalno ubijen

Duane Fields ustrijeljen je tijekom svađe u hotelu u kojem je radio, a javnosti je poznat po odbijanju karantene nakon što je zaražen
 Josep Lago

U pucnjavi koja se prošlog tjedna dogodila na Aljasci, u gradu Anchorageu, poginuo je 48-godišnji stanovnik i zaposlenik tamošnjeg hotela Duane Fields (48).

Kako navodi AP, on je prva osoba na Aljasci koja je optužena za kršenje mjera uvedenih radi zaraze koronavirusom.

Prema informacijama iz lokalnih medija, Fields se, došavši u smjenu, umiješao u svađu između kolege zaposlenika u hotelu i gostiju. Jedan od muškaraca uključenih u incident povukao se te se u hotel Chelsea Inn vratio s vatrenim oružjem. Kroz prozore na ulaznim vratima hotela ispalio je rafal, a meci su smrtno ranili Fieldsa.

Napadač još uvijek nije uhićen, a Fields je preminuo na mjestu događaja.

Fields je američkoj javnosti poznat po incidentu iz svibnja, kada je ignorirao izrečenu mjeru karantene nakon što je prijevremeno pušten iz zatvora u Kaliforniji u kojem je došlo do izbijanja zaraze. Tada se suočio s optužnicom od strane federalnih vlasti, koja je naknadno odbačena pod još nejasnim okolnostima, a Fields je nastavio biti na slobodi unatoč izrečenoj mjeri uvjetnog otpusta iz zatvora.

Tamo je bio zbog presude za raspačavanje narkotika, a pušten je zbog svog teškog zdravstvenog stanja, s obzirom na to da boluje od koronavirusa te je dio rizične skupine. Fields se branio kako nije znao da je pozitivan na koronavirus jer nalazi nikad nisu stigli u njegov poštanski sandučić.

Policija intenzivno istražuje sve okolnosti krvoprolića, javlja AP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:16